Kenderaan perbagai guna atau MPV (multi purpose vehicle) mampu milik

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari raya akan menjelang tiba. Selalunya dua bulan sebelum menyambut Hari Raya Aidilfitri ataupun perayaan raya untuk bangsa lain, pastinya pelanggan akan merancang untuk membeli kenderaan baru ataupun terpakai. Kali ini saya memilih tiga jenama iaitu Toyota Avanza, Perodua Alza dan Proton Ertiga.

Kenapa pelanggan ingin memiliki MPV? Jawapan yang logik adalah kerana untuk memudahkan mereka membawa penumpang yang ramai berbanding dengan kereta sedan terutamanya untuk pulang ke kampung ataupun bercuti di luar kawasan tempat tinggal. MPV selesa untuk dinaiki oleh keluarga yang ramai serta dapat membawa muatan yang lebih. Ciri keselesaan ruang duduk penumpang, ketinggian kereta dan kelebaran kereta MPV amatlah penting. Tambahan, enjin yang berkuasa untuk membawa penumpang dan muatan terutamanya untuk mendaki bukit seperti Genting Highland, Cameron Highland dan sebagainya. Ada juga pelanggan yang inginkan kereta MPV yang jimat minyak. Mari kita sama-sama lihat kereta MPV mana yang bakal menjadi pilihan pelanggan masa kini. Saksikan gambar ketiga-tiga model tersebut dan cuba fikirkan model mana satu yang anda dan orang lain bakal pilih. Cuba berikan komen di bawah.

  1. Toyota Avanza

2. Perodua Alza

 3. Proton Ertiga

 

ANDA BERMINAT UNTUK MENGHADIRI KELAS “PRODUCT KNOWLEDGE” DARI COACH AUTOMOTIF?

Layari website klik alamat ini iaitu  http://irsukhairul.com/ untuk biodata coach dan boleh hubungi melalui whatsapp

 Kalau whatsapp ni nombor saya, 012-2515093 atau klik pautan ini sekarang http://www.wasap.my/60122515093. Kelas boleh diaturkan di tempat anda ataupun coach sendiri yang akan menyediakan tempat latihan.

2 thoughts on “Kenderaan perbagai guna atau MPV (multi purpose vehicle) mampu milik”

    1. Salam. Terbaik komen dari pihak Tuan. Sekiranya ingin penerangan lanjut bolehlah hubungi saya di 012-2515093. Terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *