Uncategorized

Assalamualaikum..Sekiranya kita nak renew insuran kenderaan, untuk letak insured value sama ada market value atau agreed value, kita kena tahu yang market value akan berubah di mana semasa kita claim ianya mengikut nilai susut dan bukan nilai masa kita insured. Alhamdullilah syarikat insuran ada menawarkan agreed value di mana sekiranya berlaku kemalangan atau kehilangan kenderaan…

Read More Nak renew insuran tapi tak tahu nak letak insured value tu sama ada agreed value atau market value…

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.. Kita selalu renew insuran kereta dan motorsikal tapi kita tak tahu yang kalau salah ambil package maka kalau sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku maka sukarlah kita nak claim. Ir cadangkan you kena ambil comprehensive coverage kerana ianya akan melindungi kenderaan you all akibat dari kemalangan jalanraya, kebakaran pada kereta you atau kecurian pada…

Read More Fikir nak renew insuran kereta tapi tak tahu nak ambil package yang mana satu?

Ada customer Ir tanya boleh ker kalau kereta dah lama tak renew insuran lebih 2 tahun? Jawapan Ir: Boleh jer tapi kena pergi bawa kereta tersebut dulu ke Puspakom. Dapatkan surat dari Puspakom dan kemudian bawa surat tu bagi pada Ir dan Ir nak gambar kereta kiri, kanan, depan dan belakang. Kalau dengan Etiqa Takaful,…

Read More Boleh ker renew insuran kereta kalau insuran & road tax dah mati selama 2 tahun?

This online course teaches you the best practices relating to budgeting, personnel selection, analytics, reputation management, social customer service and more. About the Digital Marketing Institute The Digital Marketing Institute (DMI) is the global certification standard in digital education. To date, over 15,000 people in 80 countries have graduated with a DMI qualification. The Digital…

Read More Certified Digital Marketing Professional

Assalamualaikumwarahmatullahiwabaraktuh… Saya dulu bercita-cita hendak menjadi airline pilot tapi sampai sekarang belum lagi berkesempatan. Di sini disediakan contoh bagaimana seorang jurutera yang berkelulusan PhD telah pun berjaya menjadi Kapten pesawat airline. Klik pautan ini untuk perkongsian pengalaman beliau. Semoga ianya dapat menaikkan semangat anda untuk mecapai kejayaan yang lebih besar lagi dari sekarang. Mohon share…

Read More Ada PhD in Civil Engineering tapi sekarang cita-citanya tercapai jadi Kapten Kapal Terbang

Lahirkan pokok lain: a) Lahirkan pemimpin baru b) Mulakan melabur dalam emas dan hartanahย  c)Autopilot Buah (jantung): Keuntungan syarikat kena lebih daripada gaji. Hasilkan a) Cantikkan profile- untung dirinya dan syarikat b) Kena ada staff – pos barang bagi staff buat Pucuk. Berlaku sedikit jualan (SALES) a) Enterprise / Sdn Bhd b) Property/ASB Batang (sokongan)…

Read More Berniaga cara pokok

HONDA ๐Ÿš— The Power of Dreams Honda Supports Scheme for Dec 2017 Honda Jazz Petrol & HybridS Spec Rm72,509.41E Spec Rm78,544.05V Spec Rm85,751.13Hybrid Standard Colour Rm84,878.69Hybrid White Orchid Pearl Rm85,151.13โ™ฆ Jazz Petrol All Variants Disc. Rm5,500โ™ฆ Jazz Hybrid Disc. Rm5,500 Honda City Petrol & HybridS Spec Rm75,926.73E Spec Rm82,033.81V Spec Rm89,240.89Hybrid Standard Colour Rm89,200.00Hybrid White…

Read More Honda December 2017 promotion

#HIGHEST OFFER FOR ALL PROTON MODEL ๐Ÿข *Proton Rezekee๐Ÿ‘๐Ÿผ Top in MALAYSIAโ˜Ž *Nizam 012~ 2515093๐Ÿ“ง irsukhai@yahoo.comJadilah sebahagian dari usahawan Rezekee dengan mendaftar secara percuma di link di bawah sekarang….https://member.rezekee.my/register/de/0122515093๐ŸŽ RECOMMEND Nizam DAPAT ๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐ

Read More Proton December 2017 promotion