Pelanggan inginkan: -informasi yang terbaik tentang produk -informasi tentang kadar interest bank serta wang pendahuluan atau down payment -proses nak trade in atau jual kenderaan lama   Tugas Penasihat Jualan: -bersedia dengan brochures/pamphlets atau flyer -sentiasa up to date maklumat tentang produk dan perkara berkaitan kewangan atau loan -lengkap dengan sales kit seperti sales tablet…

Read More Mencari prospek jualan kereta – Apa yang pelanggan inginkan dari Penasihat Jualan?

Hakcipta terpelihara irsukhairul.com 2017 KAJI SELIDIK KEPUASAN PELANGGAN  PUSAT JUALAN Salam Mesra dari kami. “Tahniah” atas pembelian kenderaan baru anda. Kami berasa gembira sekiranya anda sudi meluangkan masa untuk mengisi borang kaji selidik ini. Tujuan kami adalah untuk memahami tahap kepuasan anda terhadap perkhidmatan yang telah kami sediakan. Sila lengkapkan borang ini dan kembalikannya kepada…

Read More Sales Satisfaction Index (SSI) atau Index Kepuasan Pelanggan (Contoh Kaji Selidik Pelanggan)

Utama Motor Workshop (Sel) Sdn. Bhd. juga adalah Body Paint CenterPamela Lim Hui Mei Lot 8861, Jalan Kim Chuan, Pandamaran, 42000, Port Klang, Selangor.TELEPHONE03-3166 8818 , 03-3166 9818 Liew Boon Leong AutomobileLiew Boon Leong Lot 10433, Batu 5, Jalan Sg. Jati, Off Kampung Jawa, 41000, Klang, Selangor.TELEPHONE03-5162 1779 P.B Motor Sdn. Bhd. (Klang)Urazaidy Zakaria Bangunan…

Read More Senarai pusat servis dan Body Paint Perodua di Klang Selangor

Assalamualaikum Berdasarkan data di atas yang diperolehi dari MAA dan blog Paultan, jualan kereta Perodua untuk Julai 2017 ini dianggarkan antara 15,121 ke 17,957 unit. Takkanlah dari jumlah tersebut 20 unit pun kita tidak dapat jual dalam sebulan? Semuanya tidak mustahil untuk dicapai. Walaupun dalam ekonomi gawat sekarang jualan Perodua masih lagi boleh mencapai jumlah yang…

Read More Analisa jualan kereta di Malaysia untuk Mei 2017, Julai 2016 dan Julai 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kerap kali kalau kita lihat di media sosial di mana kemalangan jalan raya setiap masa berlaku dan terutamanya ketika menyambut perayaan seperti hari raya ini. Antara salah satu puncanya adalah pemandu tidak mengetahui dengan jelas kaedah pemanduan yang selamat yang kelak dapat membantu beliau terjebak dalam sebarang kemalangan yang amat membimbangkan.…

Read More Tips memandu kenderaan dengan selamat – Sayangi nyawa anda dan orang tersayang di musim perayaan ini.

Assalamualaikum. Apa khabar semua? Esok kita akan menyambut hari raya aidilfitri dan anda pastinya telah bersedia untuk meraikan bersama keluarga dan rakan2 sekalian tapi jangan lupa untuk pastikan kenderaan anda sentiasa dalam keadaan selamat. Ir ingin berkongsi kepada anda semua bila masa yang sesuai untuk anda miliki kereta baru. Berdasarkan kajian jualan kenderaan tahun 2016…

Read More Bila agaknya sesuai untuk membeli kereta di Malaysia?

Perniagaan – Nak capai 5 angka dengan pantas kena buat perniagaan…. 33 tahun kerja makan gaji barulah dapat jadi jutawan…dengan perniagaan lagi pantas lagi.. Pelaburan? – 10% peratus setahun…yang baguspun 20% peratus setahun… Kalau perniagaan cepat jer capai 100% setahun.. Irfan dapat pendapatan income sejuta dalam masa 3 tahun.. Perniagaan internet saja – Irfan buat…

Read More Topik ke 3 dan terakhir “Strategi Perniagaan bagaimana nak menjana pendapatan 5 angka” Irfan Khairi 22/6/2017

Sales funnel…bermula dengan video Think & grow rich… Irfan dah baca sejak umur 20an (bagaimana nak memperbaiki minda kita untuk dapat pendapatan 5 angka) Menguasai kewangan kita… Pernah tak anda ada masalah kewangan? stress dengan duit….lepas tu lagi banyak masalah kewangan datang…kereta rosak, rumah rosak, anak2…dll…Masalah banyak menimpa…itu yang akan terjadi… Masalah kewangan lagi akan…

Read More Irfan Khairi topik Ke 2 21/6/2017 – topik kewangan

Perodua Alza merupakan MPV yang paling jimat penggunaan bahan api setakat ini berbanding MPV model lain. Ianya juga sesuai digunakan seharian kerana saiznya yang tidak begitu besar. Walau bagaimanapun Perodua Alza masih sesuai untuk perjalanan jarak jauh kerana keselesaan tempat duduknya. Walaupun menggunakan enjin berkapasiti 1.5 liter, Perodua Alza masih mampu membawa penumpang yang ramai…

Read More Perodua Alza