Assalamualaikum dan salam sejahtera.  Mungkin anda pernah mendapat email atau tawaran yang menjanjikan peluang membina kerjaya lumayan di luar negara. Saya pun ada dapat berbagai tawaran dari luar negara tetapi bagaimanakah saya ingin pastikan ianya bukan scam? Topik kali ini saya ingin kongsikan di mana tawaran kerja yang diberi kepada saya adalah General Manager (Retail…

Read More Jangan mudah ditipu dengan tawaran kerjaya di luar negara

CARA irsukhairul.com untuk hadapi 2019………………. 1. Baca maklumat, berita positif atau yang menggalakkan setiap pagi untuk membantu meransang minda, emosi dan fizikal yang positif dalam menghadapi kehidupan setiap hari. 2. Layari berita-berita yang berkaitan dengan kejuruteraan terkini dan teruskan bersama berita tersebut yang berkaitan dengan bidang kita dengan itu kita ada bahan yang menarik untuk…

Read More irsukhairul’s WAY 2019……….

Assalamualaikum..Sekiranya kita nak renew insuran kenderaan, untuk letak insured value sama ada market value atau agreed value, kita kena tahu yang market value akan berubah di mana semasa kita claim ianya mengikut nilai susut dan bukan nilai masa kita insured. Alhamdullilah syarikat insuran ada menawarkan agreed value di mana sekiranya berlaku kemalangan atau kehilangan kenderaan…

Read More Nak renew insuran tapi tak tahu nak letak insured value tu sama ada agreed value atau market value…

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.. Kita selalu renew insuran kereta dan motorsikal tapi kita tak tahu yang kalau salah ambil package maka kalau sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku maka sukarlah kita nak claim. Ir cadangkan you kena ambil comprehensive coverage kerana ianya akan melindungi kenderaan you all akibat dari kemalangan jalanraya, kebakaran pada kereta you atau kecurian pada…

Read More Fikir nak renew insuran kereta tapi tak tahu nak ambil package yang mana satu?

Ada customer Ir tanya boleh ker kalau kereta dah lama tak renew insuran lebih 2 tahun? Jawapan Ir: Boleh jer tapi kena pergi bawa kereta tersebut dulu ke Puspakom. Dapatkan surat dari Puspakom dan kemudian bawa surat tu bagi pada Ir dan Ir nak gambar kereta kiri, kanan, depan dan belakang. Kalau dengan Etiqa Takaful,…

Read More Boleh ker renew insuran kereta kalau insuran & road tax dah mati selama 2 tahun?

This online course teaches you the best practices relating to budgeting, personnel selection, analytics, reputation management, social customer service and more. About the Digital Marketing Institute The Digital Marketing Institute (DMI) is the global certification standard in digital education. To date, over 15,000 people in 80 countries have graduated with a DMI qualification. The Digital…

Read More Certified Digital Marketing Professional

Assalamualaikumwarahmatullahiwabaraktuh… Saya dulu bercita-cita hendak menjadi airline pilot tapi sampai sekarang belum lagi berkesempatan. Di sini disediakan contoh bagaimana seorang jurutera yang berkelulusan PhD telah pun berjaya menjadi Kapten pesawat airline. Klik pautan ini untuk perkongsian pengalaman beliau. Semoga ianya dapat menaikkan semangat anda untuk mecapai kejayaan yang lebih besar lagi dari sekarang. Mohon share…

Read More Ada PhD in Civil Engineering tapi sekarang cita-citanya tercapai jadi Kapten Kapal Terbang

Lahirkan pokok lain: a) Lahirkan pemimpin baru b) Mulakan melabur dalam emas dan hartanah  c)Autopilot Buah (jantung): Keuntungan syarikat kena lebih daripada gaji. Hasilkan a) Cantikkan profile- untung dirinya dan syarikat b) Kena ada staff – pos barang bagi staff buat Pucuk. Berlaku sedikit jualan (SALES) a) Enterprise / Sdn Bhd b) Property/ASB Batang (sokongan)…

Read More Berniaga cara pokok