Bagaimana untuk membuat video dengan ada tulisan

Anda ada pernah terfikir untuk membuat video? Video anda mungkin bersuara tapi mungkin ada yang tidak dapat mendengar dengan jelas atau mungkin mereka tidak fasih dalam bahasa yang kita berikan. Apa kata letak tulisan dalam video tersebut? 

Mudah jer… Caranya gunakan applikasi Veed.IO.

 

Contoh – https://www.veed.io/download/37ca4ebf-c550-47e8-9fa1-d4108a8ae8ce

Boleh google dan cubalah gunakan Veed.IO. Selamat mencuba.

Terima kasih kerana bersama blog irsukhairul.com/blog.

Aplikasi wasap.my untuk bantuan pemasaran

Dewasa ini berbagai alatan pemasaran untuk memasarkan produk atau perkhidmatan yang kita tawarkan. Salah satunya adalah wasap.my.

Dengan wasap.my ini, ianya memberikan kemudahan untuk kita membuat iklan dan seterusnya dari pautan wasap.my yang kita bina ianya dapat terus masuk ke wasap kita bila mana prospek kita menekan pautan yang kita sasarkan di media-media sosial.

Bagaimana nak gunakan wasap.my ini? 

Mudah ajer dengan mendaftar di akaun wasap.my secara percuma sahaja. Dan seterusnya ada pakej premium yang mana ada aplikasi tambahan lain mengikut kesesuaian kita.

Apa anda perlu buat kalau minat? Mudah ajer… terus ke website https://system.wasap.my

Terus daftar dan anda akan mendapat 5 pautan percuma untuk anda masukkan domain yang anda inginkan. Sekiranya nak lebih dari itu bolehlah daftar pakej premium pula.

 

Selamat mengguna. Terima kasih bersama irsukhairul.com

Kenali alat digital marketing untuk buat video di media sosial

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Dewasa ini kita di dalam dunia di mana digital marketing memainkan peranan penting dalam kehidupan kita seharian. Sebagai ejen pemasaran contohnya kita kena menggunakan aplikasi untuk memuat naik video di media-media sosial. Di sini saya kongsikan beberapa aplikasi yang menarik.

  1. Aplikasi Quik yang boleh di instal di telefon untuk membuat video secara pantas.
  2. Boleh juga guna aplikasi https://www.pexels.com untuk menaik video sendiri atau percuma sahaja untuk kegunaan seharian.
  3. Boleh guna juga guna https://www.powtoon.com untuk video animasi yang menarik.
  4. Boleh juga guna tik tok yang ramai gunakan sekarang di seluruh dunia.

Dan banyak lagilah di mana ianya memudahkan kita untuk mempromosikan sebarang produk atau perkhidmatan kita di media sosial.

 

Mohon kongsikan….

https://www.powtoon.com/online-presentation/aZvjpvAi7gO/?utm_medium=SocialShare&utm_campaign=studio-share%2Bshare%2Bby%2Bowner&utm_source=studio-share-button&utm_content=aZvjpvAi7gO&utm_po=14148152&mode=movie#/

https://gopro.com/v/zP63nawRoVn43

https://www.tiktok.com/@azwienkhalid/video/6921547857891822849?lang=en&is_copy_url=0&is_from_webapp=v2&sender_device=pc&sender_web_id=6921999515004978690

https://www.pexels.com/video/woman-lying-on-bed-while-using-her-smartphone-5983666/

Menulis resume mengikut format yang sesuai

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Resume adalah amat penting untuk sesiapa yang ingin memohon pekerjaan. Berikut adalah contoh perkongsian dari seorang tenaga pengajar yang beliau ingin kongsikan pada ramai orang agar memberi manafaat.

1. Sebelum anda membuat resume, pastikan anda membuat kronologi aktiviti dan achievements.

 

2. Bagi lepasan pelajar yang pernah bekerja secara sambilan, anda perlu nyatakan bidang tugas serta apakah yang anda pelajari dari pekerjaan tersebut. Jangan hanya menyatakan anda bekerja namun terangkan tanggunjawab anda, apakah elemen yang anda pelajari seperi sikap tanggungjawab, punctuality, mungkin belajar buat pelan kerja dan sebagainya.

 

Pihak majikan bukan hendak tahu di mana anda bekerja tetapi apakah pembelajaran dari hasil kerja tersebut.  Sekalipun anda buat intership atau latihan praktikal, nyatakan dengan jelas tugas, kejayaan, apa yang anda pelajari dan bagaimana pengalaman tersebut boleh bantu anda untuk menbantu syarikat yang bakal anda mohon

 

3. Sekiranya anda belum pernah kerja, anda perlu nyatakan pengalaman anda di dalam aktiviti di kolej atau universiti seperti item No 2 di atas.

 

Usah hanya memberikan kelab atau jawatan anda.

 

Apa yang penting ialah tanggungjawab anda serta apa yang anda pelajari hasil pengalaman tersebut.

 

4. Selepas anda buat Kronologi cerita barulah anda masukka. dalam resume

 

5. Buat cover letter untuk ceritakan sinopsis resume anda

 

6. Jika anda ada gambar atau penulisan penting atau sijil sijil penting, masukkan dalam profil diri.

 7. Satu lagi Tips, usah pakai nama email yang Fancy macam Girl17, HandsomeMan, Budakkolej, KLgirl, Johorboy, sila pakai nama rasmi dan menunjukkan lebih formal. Ini sekadar contoh. Nama nama ini untuk email peribadi OK tapi tidak sesuai untuk memohon pekerjaan.

Sekian dan semoga Allah memberkati usaha anda.

 Klik—-> https://irsukhairul.com/blog/wp-content/uploads/2020/06/Cover-Letter-Mohd.-Azad-bin-Jasmi-2018-1.pdf

Klik—->https://irsukhairul.com/blog/wp-content/uploads/2020/06/Resume-Mohd.-Azad-bin-Jasmi-2018-With-Photo-and-Referees.-1.pdf

Klik—> https://irsukhairul.com/blog/wp-content/uploads/2020/06/Profile-Azad-Jasmi-Some-Paper-Cuttings-and-Articles-1.pdf

Klik gambar ini untuk memperbaharui Takaful dan Cukai Jalan kenderaan anda atau kenderaan syarikat anda

Jurutera berlesen kapal terbang boleh dapat “Ir” atau jurutera profesional

Pendaftaran Pemegang Lesen Penyelenggaraan Pesawat (AML) dengan Lembaga Jurutera, Malaysia (BEM)
BEM telah menjalankan kajian mengenai kelayakan CAAM (sebelumnya dikenali sebagai Jabatan Penerbangan Awam, Malaysia (DCAM)) Bahagian 66 kategori AML sebagai kesetaraan untuk pendaftaran dengan Lembaga Jurutera Malaysia. Sesuai dengan Akta Pendaftaran Jurutera 1967 (Pindaan 2015), BEM telah menetapkan syarat berikut untuk pendaftaran kategori yang berkaitan dengan BEM.

Klik gambar ini untuk o3-zer semburan wangi pembasmi kuman